Forside » Mal indendørs » Maling af profilbrædder indendørs

Maling af profilbrædder indendørs

Maling af profilbrædder indendørs med malerrulle

Hvordan maler man profilbrædder indendørs?

Det er et spørgsmål jeg ofte får, og det er ikke helt uden grund for der er et par ting du skal være opmærksom på… Men bare rolig her i artiklen vil jeg guide dig igennem step for step til det bedste resultat!

Inden du går igang med guiden, vil jeg råde dig til at få et uforpligtende tilbud fra lokale malere til maling af dine dit profil loft. Det er nemt og hurtigt at få 3 tilbud og det giver dig mulighed for at vurdere om det skal være et “gør det selv projekt” eller om det er det værd at få en professionel maler til at ordne det for dig. Kik her beskriv din opgave og få nemt, hurtigt og gratis 3 uforpligtende tilbud.

Sådan maler man profilbrædder indendørs:

Du skal bruge følgende

  • grundrens
  • Afdækning
  • malertape
  • pensel (se vores pensel guide)
  • Malerrulle (se vores Malerrulle guide)
  • Maling (Se hvordan du vælger maling til dit profilloft længere nede i artiklen)

Alle de ovenstående ting burde du kunne finde hos din lokale farvehandel, alternativt kan du nemt og hurtigt bestille det hele direkte til døren fra en dansk online farvehandel jeg kan anbefale: Malgodt.dk eller Decofarver.dk 

Step 1: Afdækning

Sørg for inden du går igang med malerarbejdet at dække ordenligt af. Det gør malerarbejde meget hurtigere og nemmere hvis der er dækket ordenligt af i hele området der skal males. Det kan anbefales at købe en bred rulle afdækningsplastic 

Step 2: Grundrens af brædder

Det er vigtigt inden du går igang med at male dit loft at du får gjort ordenligt rent med grundrens. Da Profilbrædder ofte er gamle lofter eller paneler kan der have hobet sig meget skidt og snavs op igennem årene, dette skal renses væk så man er sikker på malingen hæfter på brædderne. 

Step 3: Grundmaling / primer

For at opnå det bedste resultat skal du starte med at grunde træet så der ikke komme gule pletter og udtræk fra knaster og andet. Tip: start med at male kanter og hjørner med en pensel, og gå derefter over til malerrulle eventuelt med en teleskop malerstange til de store flader

Step 4: Finishmaling

Når gunderen er tør, kan du male brædderne den ønskede farve. Du skal forvente at male mindst 2 gange for at opnå fuld dækning. Lad malingen tørre mindst 12 timer mellem hver omgang maling.

Maling til profilbrædder indendørs

Når du maler profilbrædder, er træet ofte ubehandlet, og det kan derfor være en fordel at bruge spærremaling / isolermaling, der sørger for at olieudtræk fra træet og knaster ikke kommer frem med tiden. 

Paktisk at have når du skal male profilbrædder indendørs

  •  Teleskopmalerstange
  •  Plastic til afdækning
  •  
Tips og tricks til maling af profilbrædder
  1. Det kan være en ide enten at slukke for varmen i huset eller at male dine profilbræddelofter om vinteren, da træet trækker sig sammen i kulde og udvider sig i varme. dermed kan du risikere ikke at komme helt i rillerne hvis du maler mens træet er mest udvidet og der kan komme synlige helligdage i kolde tider.
Ofte stillede spørgsmål om maling af profilbrædder indendørs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

1 kommentar til “Maling af profilbrædder indendørs”

Der er lukket for kommentarer.